Які є методи оптимізації внутрішнього стану за підвищених розумових та емоційних навантажень? Чи можна зберегти високу продуктивність при постійному потоці "надзавдань"?
Довільно вибирати, на чому концентруватися, - це те, чим ми можемо й маємо управляти.
Уміння перевести розумовий процес у потрібний нам напрямок - це навик, який можна розвивати.
|
Міністр охорони здоров'я Олег Мусій висловив намір ввести обов'язкове медичне страхування для всіх українців.
Проект закону в якому будуть враховані всі особливості введення медичного страхування українців невдовзі буде поданий на розгляд.
Проте введення у дію цього закону буде відстрочене, оскільки на думку міністра українська система охорони здоров'я ще не готова до застосування таких нововведень.
Міцний сон - одна з ознак здоров'я. Причин безсоння може бути безліч.
Насамперед варто звернутися до лікаря, аби виключити певне захворювання. Якщо з організмом усе гаразд, можна вдатися до інших способів повернення сну. Зокрема, ввечері після роботи бажано прийняти теплу розслаблюючу ванну. А ось електроніку варто вимкнути - можливо, людині здається, що вечірнє листування з друзями розслаблює, але насправді така звичка підвищує ймовірність безсоння.
Вчені з США радять додати трохи гвоздики і м'яти до ваших страв. Виявляється, ці спеції багаті на антиоксиданти та захищають організм від ознак старіння.
Компоненти гвоздики та м'яти покращують функції мозку, підвищують якість запам'ятовування та допомагають у навчанні.
Дослідження показали, що саме ці спеції можуть допомогти в боротьбі з когнітивними порушеннями. Вони протистоять порушенням пам'яті, виникненню проблем з інтелектом, мисленням.
Все частіше вживання алкоголю пов'язують з користю для організму. Дослідження підтверджують, що спиртне зміцнює імунітет, піднімає настрій. Однак слід розібратися, яка інформація правдива, а яка поширюється для реклами.
Міф про те, що алкоголь стимулює апетит, правдивий у випадку, коли алкоголь міцний і вживається в маленьких дозах. Алкоголь негативно впливає на шлунок, стимулюючи вироблення шлункового соку.
А ви знали, що, виявляється, німці та англійці вживають сала ненабагато менше, ніж українці?
Ми розповімо вам про багато інших цікавих факти про сало.
Зокрема, солоне або копчене підшкірне сало називається "шпик", а топлене сало називають "смалець", який використовують як кулінарний жир. Маленькі добре просмажені шматочки сала зі шкірою - це шкварки, сало з прожилками м'яса - бекон.
Схуднути у весняний період досить просто, треба лиш прислухатися до свого організму.
Навесні відбувається розквіт не тільки зовнішній, але і внутрішній. Легені наповнюються свіжим повітрям, а шлунок вже не вимагає жирної гарячої їжі - він хоче чогось легкого і соковитого.
Тому давайте йому те, що він просить, використовуючи, до прикладу, наступні поради.
Стресові ситуації оточують людей, особливо коли вони ведуть активну міське життя і спілкуються з іншими людьми. Накопичення стрес небезпечний для фізичного і психічного здоров'я.
Якщо людина постійно відчуває пригнічений настрій, погано себе почуває, відчуває тривогу, а інтерес до життя починає знижуватися, це сигналізує про те, що потрібно терміново почати боротися зі стресом.
Ми підготували найефективніші поради лікарів про те, як швидко зняти стрес.
Так само, як на зміну осені приходить зима, так і наш організм з настанням холодів переходить на "енергозберігаючий" режим.
Допомогти йому в цьому можна, правильно вибравши зимове харчування.
Хоча осінь і зима слідують одна за одною, але в кожен із цих сезонів харчування має свої особливості. Про те, яким має бути харчування восени, ми розповіли раніше.
Для людського організму, необхідна закономірна зміна періоду неспання і відпочинку - сну.
Під час сну в організмі наступають гальмівні процеси. Всі функції організму знижуються. Спостерігається уповільнення серцевих скорочень (брадикардія) і деяке зниження артеріального тиску, помітним чином урежается подих. Зменшується діяльність у внутрішніх органах. Таким чином, в період сну відпочивають всі органи і системи. За цей час відбувається інтенсивне накопичення запасів енергії, яка витрачається в період неспання.
|
|