В українській рибі знайшли досі невідомий вид хробаків, який не гине

"Ситуація стає небезпечною, наші річки забруднюються і споживання риби звідти стає схожим на лотерею. У Дніпрі більше 50% риби заражені паразитами, річкова риба здебільшого хвора різноманітними хворобами. Дніпропетровська риба навряд чи піде людині на користь, адже це — промисловий регіон, в річку скидаються відходи багатьох підприємств. А в нездоровому середовищі здорова риба не народиться", — пояснив керівник Асоціації рибалок України Олександр Чистяков.
Лікар Тамара Мельник каже, що часто рибні паразити доволі небезпечні. Серед них — найнебезпечніший — опісторх, який може жити в замороженій рибі до тижня і витримує короткочасну термообробку. Якщо такий паразит потрапить в організм людини, то може виникнути загроза раку печінки.
"Вивести паразита з організму дуже важко, а заразитися можна, знімаючи пробу з недостатньо готової рибного страви. Тому краще не пробувати їжу до кінця готовності, не зловживати в'яленою рибою невідомого походження, а пироги з рибою випікати не менше години", — додає вона.
Інф.: 24tv.ua
Коментарі