Національна збірна проведе перший офіційний матч від початку війни
Україна спробує пробитися на ЧС-2022.
У середу, 1 липня, збірна України проведе матч у Глазго проти Шотландії у півфіналі плей-офф кваліфікації чемпіонату світу-2022.
ZN.UA проведе онлайн-трансляцію матчу Шотландія – Україна.

Поєдинок мав пройти 24 березня, але через воєнне вторгнення Росії весь український футбол опинився на паузі. У підсумку збірна України виїхала на тренувальний збір до Словенії, а гру було перенесено.

Під час підготовки українці провели низку товариських матчів. Підопічні Олександра Петракова обіграли "Боруссію" Менхенгладбах (2:1) та "Емполі" (3:1), після чого розійшлися миром з "Рієкою" (1:1).

Ці зустрічі навряд чи дозволили футболістам із чемпіонату України набрати оптимальну форму, що може стати головною проблемою для нашої команди. При цьому в тонусі з європейських чемпіонатів прибула ціла низка гравців. Повноцінні сезони провели Олександр Зінченко, Андрій Ярмоленко, Руслан Малиновський та інші. Передбачити стартовий склад збірної України за таких умов вкрай складно.

Варто зазначити, що минулого разу збірна України виходила до фінальної частини ЧС ще далекого 2006-го року і тоді команді Олега Блохіна вдалося пробитися до чвертьфіналу. З того часу відбори на ЧС для нашої команди завершувалися невдало.

У минулому відборі Україна посіла друге місце у групі D за Францією. Українська збірна набрала 12 очок і жодного разу не програла, але одразу шість нічийних поєдинків із восьми не дозволили претендувати на перемогу у групі.

Шотландія - Україна: прогноз букмекерів

Шотландія не грала на чемпіонатах світу із 1998 року. Британська збірна у відбірковій групі F посіла друге місце. У четвертому турі шотландці програли Данії (0:2), після чого здобули шість поспіль перемог, взявши реванш у тих самих данців (2:0) в останньому турі.

Багато гравців зі складу суперника України представляють чемпіонат Англії. Варто особливо відзначити Робертсона з "Ліверпуля" та Мактомінея, який виступає за "Манчестер Юнайтед". До заявки через травму не потрапив захисник "Арсеналу" Кіран Тірні - це головна втрата для Шотландії.

Переможець пари 5 червня у Кардіффі зустрінеться з Уельсом. Якщо збірна України зможе пройти Шотландію та Уельс, то на ЧС у Катарі зіграє у групі B із командами Англії, США та Ірану.

Шотландія – Україна

Середа, 1 червня, Глазго, стадіон "Хемпден Парк", 21:45

Арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди)

Трансляція: "Футбол 1", "Індиго TV"

Орієнтовні склади:

Шотландія: Гордон, Робертсон, О'Доннелл, Купер, Сутор, Макгінн, Макгрегор, Мактоміней, Крісті, Гілмор, Адамс

Україна: Бущан, Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Зінченко, Степаненко, Ярмоленко, Малиновський, Мудрик, Яремчук

Прогноз ZN.UA: 1:2.

Підготував: Данило Слесь

Інф.: zn.ua

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити