Учора,14 вересня, відбувся матч групового турніру Ліги чемпіонів між командами "Шахтар"-Донецьк та "Селтік "-Глазго
Гра відбулась у Варшаві, на стадіоні Війська Польського.
"Шахтар" та "Селтік" зустрічались чотири рази. Слід зауважити, що футболісти перемагали один одного в домашніх матчах на полях своїх стадіонів. Таке протистояння відбувалось у 2004-2005 рр та 2007-2008 рр. З призначенням нового тренера з Австралії А.Постелоглу команда змінила тактику гри: на зміну британському силовому, жорсткому стилю прийшов європейський - більш стриманий, коректний. У команду були запрошені нові гравці з країн Південно- Східної Азії, які добре зарекомендували себе у Шотландській футбольній лізі.

ФК "Селітк" має давню футбольну історію. Він заснований у далекому 1887-му році, а свою першу гру провів у 1888 році. Його історія складає 145 років, упродовж яких клуб здобув багато трофеїв. Лише чемпіонське звання він здобував 52 рази, володарем кубку Шотландії був 40 разів, окрім того 20 разів перемагав у кубку Шотландської ліги і 33 - володів кубком м.Глазго. Але найвищим досягненням клубу була перемога в кубку Ліги чемпіонів 1966-1967 рр.

У світі цей клуб дуже популярний, його прес-служба оприлюднила цифру - 9 млн шанувальників в усьому світі,1млн із яких – у країнах Північної Америки. Окрім того, це був перший випадок, коли команда, яка складалась виключно з шотландців - футболістів однієї нації і країни - перемогла в такому престижному турнірі. Таке ж досягнення має ще ФК "Стяуа"-Бухарест - переможець Ліги чемпіонів 1986-го року, у складі якого грали лише румуни.

"Шахтар" очікувала складна гра з огляду на новий склад команди та недостатність досвіду гри у змаганнях такого рівня. Від початку гри господарі поля захопили ініціативу і вже на 10-й хвилині повели в рахунку. М'яч у свої ворота зрізав А.Бондаренко. Господарі поля вже на 28-й хвилині провели контратаку, в результаті якої М.Мудрик з передачі Г.Судакова блискучим ударом зрівняв рахунок у матчі (1:1).

Гол Мудрика / "Копаний м'яч"

Після перерви "Селтік" продовжував атакувати, але захист гостей зумів відстояти свої ворота. "Шахтарю" в багатьох випадках щастило. Попереду команду очікують складні зустрічі з "Реалом", "РБ Лейпциг" вдома  та  "Селтіком" в гостях. Зрозуміло, що нове покоління гравців Донецького клубу не має досвіду гри рівня Ліги чемпіонів, а саме в таких іграх і гартується команда. Неоголошена Московією війна проти України теж має свій негативний психологічний вплив і на футболістів. Тому подякуємо їм за гру, витримку і бажання досягти позитивного результату. Їхня гра додає впевненості усьому нашому народові.

Микола Нагорний, спортивний оглядач порталу «Воля народу»

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити