16 жовтня в Україні, у Львові, відбувалось українське "дербі Ель Класико", в якому зійшлись "Шахтар"-Донецьк та "Динамо"-Київ
Гімн України перед матчем виконала "Пташка з "Азовсталі" Катерина Поліщук, яка потрапила до полону разом з іншими захисниками "Азовсталі".
Перший тайм розпочався атаками гірників і вони вже на 29-й хвилині відкрили рахунок. На початку другого тайму кияни зусиллями В.Ваната зрівняли рахунок, але ненадовго - за кілька хвилин М.Мудрик із-за меж штрафного майданчика забив другий м'яч.

На 69-й хвилині з поля був видалений захисник "Динамо" І.Забарний за фол останньої надії. Гра була напруженою і жорсткою, бо ніхто не хотів програвати, але на 74-й хвилині Д.Сікан з передачі М.Мудрика забив третій переможний м'яч.

Шахтар – Динамо – 3:1. Перемога в українському класико! Усі голи та огляд матчу

"Динамо" програло п'ятий матч поспіль, і брати Суркіси, які вболівали за свій клуб, нічим зарадити не змогли. Криза в команді, яка мала латентний характер, вийшла на поверхню. Що з клубом буде далі? Тепер його доля знаходиться в руках власників відомої команди.

16  жовтня 2022 в Європі були проведені інші знакові футбольні матчі. Головне дербі  проходило в Мадриді, де зустрілись найсильніші команди Іспанії "Реал"-Мадрид - "Барселона"… Слово «дербі» означає - матч між найбільш непримиренними супротивниками. Це вважається престижною грою і її цінність полягає в моральній перемозі та додає сил у наступних іграх першості. В Іспанії вона має назву Ла ліга. Від початку цього змагання мадридці захопили ініціативу і впродовж 90 хвилин володіли нею. Ця перевага була реалізована трьома забитими голами й одним пропущеним.

Ще одне дербі відбулося в Англії: ФК "Ліверпуль" у рамках англійської Прем'єр-ліги приймав відому команду "Манчестер сіті". Гра між ними завжди проходить у безкомпромісній боротьбі. І в цей недільний вечір Фортуна посміхнулась рідному місту знаменитого гурту "Бітлз" і футболістам "Ліверпулю": з мінімальним рахунком 1:0 вони перемогли!

Микола Нагорний, спортивний оглядач порталу "Воля народу"






Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити