Один апельсин на день захистить від інсульту

Цитруси і соки з них є головними природними джерелами флаванони і результати проведеного дослідження демонструють помірне зменшення ризику інсульту в жінок, які постійно вживають апельсини, грейпфрути та інші цитрусові фрукти.
Жінки з найбільшою кількістю флаванонів у складі дієти мали на 19% менший ризик ішемічного інсульту протягом 14-річного спостереження в порівнянні з мінімальною їх кількістю в раціоні харчування.
У квітневій публікації в Американському кардіологічному журналі дослідники привернули увагу до того, що більшість флаванону споживалося жінками у складі апельсинового або грейпфрутового соку ( 63%). Але реальний зміст цих біофлавонідів вищий у цілих цитрусових фруктах, тому вони є найкращою альтернативою соку.
Інф.: obozrevatel.com
Коментарі