Рекордно подорожчав головний стратегічний продукт українців

Станом на 9 вересня 2016 р середні ціни на свинину в столиці зросли на 7% - до 79,59 грн/кг проти 74,41 грн/кг станом на 30 серпня поточного року.
Про це свідчать дані державної статистики, передає УНН.
Зокрема, за аналогічний період в столиці також подорожчали такі продукти харчування: рис - на 4,2% (з 15,40 грн до 16,05 грн.), cало - на 1,8% (з 64,38 грн до 65,51 грн), вершкове масло жирністю 72-73% - на 2,0% (з 11,72 грн/кг до 113,97 грн/кг), олія соняшникова - на 2,6% (з 132,04 грн до 32,86 грн), яйця I-II категорії - на 2,5% (з 11,76 грн/дес. до 12,05 грн/дес.), капуста - на 4,4% (з 2,95 грн/кг до 3,08 грн/кг), цибуля ріпчаста на 3,5% - з 5,46 грн/кг до 5,65 грн/кг.
У той же час, за аналогічний період, значно подешевшали такі продукти харчування як варені ковбаси - на 3% (з 61,30 грн/кг до 59,47 грн/кг), цукор - на 1,2% (з 13, 82 грн/кг до 13,66 грн/кг), картопля - на 1,8% (з 96,04 грн/кг до 5,93/кг), морква - на 2,3% (з 4,85 грн/кг до 4,74 грн/кг), буряк - на 3,1% (з 3,54 грн/кг до 3,43 грн/кг).
Інф.: hvylya.net
Коментарі