Збірна України з футболу у неділю програла команді Уельсу у фіналі плей-оф відбору на чемпіонат світу-2022 та не потрапила на мундіаль
Поєдинок у Кардіффі на "Кардіфф Сіті Стадіум" завершився з рахунком 1:0.
Уже на перших хвилинах Україна захопила ініціативу, перепасуючись на половині поля Уельсу. На 2-й хвилині Джеймс отримав жовту картку за підкат проти Малиновського, Зінченко швидко вдарив зі штрафного, м'яч опинився в сітці, але Антоніо Матеу Лаос його зарахував, вимагаючи повторити удар після свистка.

Другий, уже легітимний удар Малиновського, влучив у голкіпера. Після такого сплеску, перевага перейшла до господарів. Валійці поступово відтіснили "жовто-синіх" до своїх воріт. У відповідь зусиллями Циганкова наша команда створила кілька загроз Хеннессі.

Тільки-но Україна відбилася від стартового куражу Уельсу, на поле пішла рівна гра, де обидві збірні не затримували м'яч у центральному колі.

Ближче до середини тайму збірна Уельсу довго володіла м'ячем, намагаючись атакувати позиційно. Після чергового навісу у зіткненні із суперником невелику травму ноги отримав Георгій Бущан. Динамівець попросив допомогу лікарів, а Андрій П'ятов почав розминатися.

Гра відсунулась від воріт, м'яч довго розігрувався футболістами з Уельсу, тоді як "жовто-сині" намагалися більше використати контрвипади. На 30-й хвилині збірна Уельсу трохи підсіла, чим одразу скористалися наші гравці. Удар Зінченка та прорив Циганкова змусили похвилюватися місцевих глядачів.

На 33-й хвилині Малиновський порушив правила, Гарет Бейл взявся виконувати удар, Андрій Ярмоленко намагався головою перехопити передачу та зрізав м'яч у свої ворота – 1:0.


Пропустивши гол, українці пішли в атаку, і на 41-й хвилині Ярмоленка збили у чужому штрафному майданчику, але після перегляду ВАР, судді вирішили не давати пенальті.


На перших хвилинах другого тайму Україна мало не пропустила другий гол. Наші опорники не встигли підстрахувати лінію захист і Аарон Ремзі після чудового пасу з флангу дивом не влучив у порожні ворота.

Українці намагалися тиснути, йшли вперед, але реальної загрози воротам Хеннессі не створювали. Валійська оборона зривала всі атаки на підступах до штрафного майданчика.

Усі команди Уельсу повернулися в оборону, не залишаючи команді з України інших варіантів, як дальні удари. Такий постріл Малиновського на 66-й хвилині припав поряд зі штангою.

На 70-й хвилині Петраков випустив Сидорчука та Шапаренка замість Малиновського та Степаненка, а через 7 хвилин на поле вийшли Мудрик та Довбик, замінивши Циганкова та Яремчука.

Українці всі сили кинули в напад, але до удару в площину справа так і не дійшла. Натомість валійці ледь не забили ще раз. Спочатку Бреннан Джонсон влучив у штангу, а потім Бущан врятував "гармату" від Бейла.

Уельс стояв дуже компактно, змушуючи наших довгими передачами розтягувати оборону.

На 83-й хвилині Довбик отримав найреальніший шанс зрівняти рахунок, але його удар головою витягнув Вейн Хеннессі.

Уельс став 13-м представником Європи у фінальній стадії ЧС-2022 у Катарі. Він зіграє у групі В разом із командами Англії, Ірану та США.

Нагадаємо, що "жовто-сині" у півфіналі плей-офф відбору на ЧС-2022 обіграли команду Шотландії. Поєдинок у Глазго завершився з рахунком 1:3. У нашої команди відзначилися Ярмоленко, Яремчук та Довбик.

Максим Іншаков
Інф.: obozrevatel.com

Коментарі

 

Add comment

Security code
Refresh