Збірна України фізично і морально виявилась слабшою
21 вересня збірна України з футболу на стадіоні "Хемпден Парк" м.Глазго провела свій черговий матч зі збірною Шотландії у рамках Ліги націй УЄФА.
Турнірне становище цих команд було таким: збірна України із сімома очками займала перше місце, а наші візаві, шотландці, із шістьма - друге. Гра мала принциповий характер: у випадку перемоги наші земляки зміцнювали своє лідерство, а програш, окрім морального впливу на команду, позначався на її турнірному становищі, тому боротьба за путівку до вищого дивізіону значно загострювалась.

У Великій Британії була оголошена десятиденна жалоба за королевою Єлизаветою ІІ, яка як суверен мала верховну владу і була дуже популярною та впливовою не лише у Британії, а й у всьому світі. Вважається, що саме завдяки британцям у світі зародилась така популярна гра – футбол - і Міжнародна Федерація футболу (відома під абревіатурою - ФІФА).
Офіційна дата народження цієї популярної гри - 1863 рік. Сто років потому, у 1963 році, на стадіоні "Уемблі" на відзначення цієї дати був проведений матч між командами збірної світу та збірної Англії, яка закінчилась з рахунком 2:1 на користь Англії.


У збірній України напередодні вчорашнього протистояння два основних гравці - воротар Г. Бущан та півзахисник М.Шапоренко отримали травми і вибули зі списку гравців збірної команди. Перший, за прогнозами лікарів, вибув на місяць, а другий - приблизно на шість місяців. Окрім того, травми мали й О.Зінченко та В.Миколенко, а І Забарний пропустив гру через перебір жовтих карток, тому тренерському штабу довелось вносити корективи. З огляду на його майстерність аналітики висловлювали обережний оптимізм на вдалий виступ команди України, проте так не сталось... Збірна України ні фізично, ні морально не була готова до такого сценарію. Збірна ж Шотландії виявилась міцним "горішком".

Поразка є поразка, та ще з таким неприємним рахунком - 0:3, то ж вона має бути проаналізована. Існує вислів "Сильні клуби - сильна збірна". Чемпіонат України розпочався в кінці серпня і за такий короткий проміжок часу доволі складно набрати фізичну форму… Шотландці були фізично сильніші, і відсутність травмованих гравців теж вплинула на результат. Швидкі А.Довбик та М.Мудрик залишились відрізаними від передач півзахисту. Футболісти нашої збірної погано грали в захисті. Два м'ячі зі стандартних положень забили головою шотландці, а «охоронці» не зайняли вчасно позицію, щоб завадити гравцю Дойку зробити дубль…
Шотландія - України 3-0 Найяскравіші моменти та всі цілі | Ліга націй УЄФА-2022

Що далі? За три дні - візит до Єревану, де Україна поміряється силами зі збірною Вірменії. В гостях треба вигравати, щоб потім знову зіграти у Кракові так званий «домашній матч» зі збірною Шотландії. Чи є у нас шанси на перемогу? За результатами двох останніх матчів - є, але для цього треба мати силу духу і почуття відповідальності. Без цього виграти буде важко і скоріш за все неможливо!

Микола Нагорний, спортивний оглядач порталу "Воля народу"

Коментарі

 

Add comment

Security code
Refresh