Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO) випустила доповідь з описом поживних і смакових властивостей комах, яких радить жителям планети включити в свій раціон.
Ось тоді люди зможуть вирішити глобальну проблему продовольчої кризи і скоротити масштаби забруднення навколишнього середовища по всьому світу. Сьогодні на планеті близько мільярда людей страждають від голоду.
Тому ООН рекомендує змінити свої смакові пристрасті і знайти нові джерела прожитку.

У багатьох західних країнах це джерело протеїну не використовують через відрази, хоча до вживання в їжу придатне близько 2 тисяч видів комах. Жуки, гусениці, бджоли, мурахи - важливе джерело живлення для виснажених людей, так як багато комахи містять високий рівень жирних кислот.

Зрештою, на думку співробітників ООН, розведення комах завдає меншої шкоди навколишньому середовищу, ніж розведення великої рогатої худоби.

До речі, в 100 грамах гнойових жуків міститься 17,2 грамів білків і 3,8 грамів жирів, а в живих гусеницях - 14,2 і 1,2 грамів відповідно.

У сотні держав страви з комах нікого не шокують. У Таїланді розведенням комах вже займаються в промислових масштабах. А в європейських країнах можна знайти ресторани, що спеціалізуються тільки на делікатесах на зразок цвіркунів в шоколадній глазурі.

Інф.: ua-banker.com.ua

Коментарі

 

Add comment

Security code
Refresh