3-го листопада ФК "Шахтар"-Донецьк провів четвертий матч групового турніру Ліги чемпіонів з господарями поля - Мадридським "Реалом".
Це вже друга гра, перша відбулась два тижні тому й закінчилась перемогою іспанської команди із більш, ніж переконливим рахунком 5:0, тому серед  шанувальників та фахівців футболу висловлювались обережні прогнози щодо результатів цього матчу.
Початок матчу підтвердив їхні небезпідставні побоювання: невиправдано ризикована гра у своєму штрафному майданчику воротаря А.Трубіна із захисниками створила небезпечну ситуацію, якою й скористались господарі поля. І вже на чотирнадцятій хвилині матчу К.Бензема відкрив рахунок. Це нагадувало сценарій першої гри. До честі донеччан, які не розгубились, гра команди дещо налагодилась і одна з контратак на тридцять шостій хвилині увінчалась забитим голом у ворота противника нападником Фернандо. Так з рахунком 1:1 закінчився перший тайм.

Другий тайм розпочався обопільними атаками, під час яких ініціатива переходила від однієї команди до іншої. Напружена гра далася взнаки, тому їм забракло сил грати у швидкому темпі. "Реал" настирливо атакував і, як результат, - на 61-й хвилині все той же К. Бензема вивів свою команду вперед. Гірники докладали багато зусиль до того, щоб зрівняти рахунок, проте їм це не вдалося.

Два матчі - дві різні гри. Незважаючи на поразку, "Шахтар" продемонстрував уміння грати на рівних. Але застосування тактики пресингу дозволило іспанцям здобути перемогу і шанси на продовження боротьби у цьому престижному турнірі.
Щодо можливостей гірників, то у них залишається ще дві гри, і у випадку двох перемог буде шанс на участь у матчах плей-оф. Команда молода, завдяки бразильським легіонерам має достатньо високу технічну підготовку, яку прагнуть наслідувати й вітчизняні футболісти. Вважаю, що їм не завадить і психологічна підготовка, яка формує у свідомості гравців ген переможця, бо їм треба бути готовими до силової, жорсткої боротьби. Окрім того, у процесі підготовки команді не завадить і науковий підхід, який уже успішно застосовують провідні клуби Європи. Тому очікуємо від українських команд яскравої переможної ходи…

Микола Нагорний, спортивний оглядач порталу "Воля народу"

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити