Українці здобули історичну перемогу в Києві
Україна здобула шосту перемогу і набрала 19 очок, вигравши групу B.
14 жовтня на НСК "Олімпійський" у Києві відбувся матч відбору на Євро-2020, в якому збірна України приймала Португалію. Команда Андрія Шевченка святкувала перемогу з рахунком 2:1.

У першому таймі португальці намагалися контролювати м'яч, але робили це не дуже впевнено. Збірна України, у свою чергу, скористалася шансом вже у другій атаці. Степаненко заробив кутовий, який подав Марлос, а Яремчук на добиванні відправив м'яч у ворота гостей. Команда Шевченка відчула впевненість і на 27-й хвилині реалізувала ще один епізод. Миколенко на фланзі несподівано пройшов опонента і миттєво віддав пас у центр штрафного, де відірвався від опіки Ярмоленко і розстріляв ворота Патрісіу. До перерви шансами гостей можна назвати два удари зі штрафного від Роналду, але обидва рази на шляху м'яча ставали захисники.

У португальців у другому таймі на поле вийшов Жоау Феліш, однак гострота все також виходила від Роналду. Форвард "Ювентуса" спочатку пробив зі штрафного - Пятов з труднощами відбив загрозу. Потім Кріштіану пробивав вже з гри - м'яч після рикошету йшов у дальній кут, але воротар "Шахтаря" в красивому стрибку врятував Україну. Все перевернув арбітр Тейлор на 72-й хвилині. Степаненко за гру рукою отримав другу жовту і залишив нашу збірну в меншості, а португальці отримали право пробити пенальті. Покарання виконав Роналду - 2:1. Шевченко відразу прибрав з поля Яремчука і збірна України без форварда пішла в глибокий захист. Найскладнішим відрізком стали останні хвилини. Роналду після подачі з флангу пробив головою - Пятов у стрибку врятував нашу команду. Практично відразу Данилу завдав дальній удар і українців врятував каркас воріт.

Україна — Португалія. Огляд матчу. 2:1. 12.10.2019

Збірна України зуміла втримати перемогу у меншості. Україна - Португалія - 2:1
Голи: Яремчук, 6, Ярмоленко, 27 - Роналду, 72 Україна: Пятов, Караваєв, Кривцов, Матвієнко, Миколенко (Пластун, 90+4), Зінченко, Степаненко, Малиновський, Ярмоленко, Яремчук (Коваленко, 73), Марлос (Коноплянка, 63) Португалія: Патрісіу, Семеду, Пепе, Діаш, Геррейру, Данилу, Моутіньо (Фернандеш, 56), Маріу (Брума, 68), Б. Сілва, Роналду, Гедеш (Феліш, 46) Попередження: Степаненко, Ярмоленко, Зінченко, Коваленко - Пепе, Діаш Вилучення: Степаненко, 72 (друга жовта).

Україна здобула шосту перемогу і набрала 19 очок, вигравши групу B. Доля другої путівки на Євро-2020 вирішиться між Сербією і Португалією - команди розділяє лише один пункт. Українці заключний матч кваліфікації проведуть 17 листопада проти Сербії на виїзді, але ця гра вже не матиме турнірного значення для підопічних Шевченка.

Інф.: unian.ua

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити