ВОЛЯ НАРОДУ: громадсько-політичний портал - Спорт
Воля народу: громадсько-політичний портал




 
 
 
 

волог.:

тиск:

вітер:

 
 
 

волог.:

тиск:

вітер:

 
 
 

волог.:

тиск:

вітер:

 
 
 

волог.:

тиск:

вітер:

 
 
 

волог.:

тиск:

вітер:

 
Календар
У 2022-му відзначаємо такі знаменні дати:
12 січня - 115 років з дня народження Сергія Корольова, першого головного конструктора ракетно-космічних систем (1907-1966)
17 лютого - 130-річчя з дня народження Йосифа Сліпого, глави УГКЦ (1892-1984)
18 лютого - 70-річчя з дня народження Джеймса Мейса, дослідника Голодомору в Україні (1952-2004)
22 серпня - 30-річчя передачі повноважень від УНР сучасній Україні

30 листопада - 20 років з дня створення Демократичного об'єднання "Українська Національна Рада" (УНРада)
3 грудня - 300-річчя Григорія Сковороди,  українського філософа (1722-1794)
24 грудня - 85-річчя В'ячеслава Чорновола (1937-1999)









Спорт

"Динамо" поступилось "Бенфіці" і вибуло з турніру Ліги чемпіонів

Динамівці за 90 хвилин не нанесли жодного удару по воротах "Бенфіки"
23 серпня 2022 року ФК "Динамо"-Київ провів другий матч у рамках відбіркового туру до групового турніру Ліги чемпіонів.
О 22.00 команди вийшли на поле диво - стадіону "Да луш", що в перекладі з португальської означає "Стадіон світла". Ця споруда  не може не викликати захоплення творінням архітектора та будівельників, які створили цю неповторну красу! Цей стадіон вважається одним із найкращих у Європі.
Арбітрами гри була призначена суддівська бригада із Франції на чолі з Ф.Цвайєром. Гра розпочалась за сценарієм першого матчу в Лодзі. Господарі поля розпочали атакувати з перших хвилин і не залишили гостям жодних шансів.
 

Усик у надважкому бою у надважкій вазі переміг Джошуа за очками (+ВІДЕО)

Відібрати ліцензію! Опубліковані суддівські записки бою Усика з Джошуа
Один із суддів з невідомих причин побачив у бою перемогу британця.
20 серпня в Джидді (Саудівська Аравія) український боксер Олександр Усик (19–0, 13 КО) та британець Ентоні Джошуа (24–2, 22 КО) провели великий чемпіонський бій-реванш, передає sport.ua. Після поєдинку Усик і Джошуа разом підняли прапор України.
Усик вдруге переміг Джошуа за очками та присвятив перемогу Україні.
Судді зафіксували тріумф українця роздільним рішенням суддів (SD 12):
 

Усик - Джошуа: онлайн-трансляція бою (НАЖИВО)

Дивіться наживо другий поєдинок між володарем титулів WBA, WBO, IBF та IBO у надважкій вазі Олександром Усиком та ексчемпіоном Ентоні Джошуа
У суботу, 20 серпня, чемпіон світу за версіями WBA, WBO та IBF у надважкій вазі Олександр Усик (19-0, 13 КО) та британець Ентоні Джошуа (24-2, 22 КО) зустрінуться у реванші.
У поєдинку-реваншу на кону стоятимуть всі титули, які українець відібрав у британця минулого року, а також пояс журналу The Ring. Битва відбудеться на арені Jeddah Super Dome в Джидді, Саудівська Аравія, яка може вмістити до 40 тисяч глядачів. Орієнтовний час початку - о 23:00 за київським часом.
 

"Динамо" спіткнулось об "Бенфіку" у матчі Ліги чемпіонів

Сподівання на успіх за тиждень у Лісабоні - примарна надія
Кияни ще не досягли того рівня, щоб конкурувати з такими відомими командами. Варто їм подякувати за ці матчі і побажати успіхів у Лізі Європи.
Футболісти "Бенфіки" та "Динамо" раніше шість разів зустрічались. У цьому турнірі  перевага - на боці команди з Лісабона, яка вигравала 5 раз і була зафіксована одна нічия. Букмекери віддали перевагу футболістам з Португалії, такої ж думки дотримувались і аналітики та фахівці футболу. Чи були шанси у киян? У футболі все можливо...
Тактика, застосована тренерським штабом  "Динамо" значною мірою визначає результат матчу. Представники Португалії швидкі та технічні  футболісти і грати з ними у відкритий футбол - було б помилковим рішенням.
 

"Штурм" — "Динамо" 1:2. Перемога киян у доданий час у матчі ЛЧ (+ВІДЕО)

9 серпня "Динамо" у складному поєдинку Ліги чемпіонів здолало австрійський "Штурм"
ФК "Штурм" і сьогодні знаходиться в лідерах. Тому, як і очікувалось, господарі поля активно розпочали матч, застосувавши пресинг.
Така тактика цілком виправдана, адже зрозуміло, що команда прагне перемоги і намагається вести активну гру.
"Динамо" почало грати дуже мляво. Складалося враження, що страждає їхня фізична та технічна підготовка. Гравці господарів поля організовували швидкі атаки у ворота киян, примушуючи гостей припускатися помилок. І результатом такого тиску став гол, забитий у ворота "Динамо" на 29-й хвилині форвардом господарів поля Голандом.
 

Динамівці мали 5 гольових шансів у поєдинку з австрійським "Штурмом", а реалізували лише один, - футбольний експерт

Микола Нагорний: Цей матч можна назвати матчем нереалізованих можливостей
Вчорашня видовищна гра в Лодзі, де наразі базується ФК "Динамо"-Київ, була непростою для киян, які номінально виступали в ролі господарів поля!
Гра почалась, як і передбачалось, штурмовими атаками гостей, які застосували пресинг, і в такий спосіб намагались перехопити м'яч, щоб створювати небезпечні моменти для взяття воріт господарів поля. Вони доволі швидко пересувались по полю і на 20-й та 24-й хвилинах створили доволі небезпечні моменти біля воріт "Динамо". У всіх цих моментах добре зіграв голкіпер "Динамо" Г.Бущан. А на 28-й хвилині швидка контратака динамівців привела до забитого голу: В.Дубинчак відправив круглого у штрафний майданчик і О.Караваєв з ходу забив м'яч у ворота Ґраца.
 

"Динамо" мінімально перемогло австрійський "Штурм" у кваліфікації Ліги чемпіонів (ВІДЕО)

Матч-відповідь відбудеться 9 серпня
Київське "Динамо" здолало австрійський "Штурм" з рахунком 1:0 у першому матчі 3-го раунду кваліфікації до групового етапу Ліги чемпіонів, повідомляє Укрінформ.
Єдиний гол у матчі записав на свій рахунок футболіст "Динамо" Олександр Караваєв.
Автор забитого м'яча вийшов у стартовому складі після того, як вінгер киян Віктор Циганков отримав ушкодження під час розминки.
 

"Динамо" перемогло "Фенербахче" у відбірковому етапі Ліги чемпіонів

У середу, 27 липня 2022 року, згідно з правилами УЄФА відбувся відбірковий етап до групового турніру Ліги чемпіонів
З метою підготовки до гри футболісти Київського "Динамо" вже в понеділок, 25липня, вилетіли до Стамбула, де й пройшла їхня друга гра з місцевою командою "Фенербахче".
Перша зустріч, яка відбулась у польському місті Лодзь, завершилась нульовою нічиєю. Обом командам потрібна була перемога, щоб продовжувати боротьбу в останньому раунді змагань за вихід до групового турніру УЄФА.
 

Перший футбольний матч відбіркового турніру до основної групи ЛЧ 2022/23 "Динамо"-"Фенербахче" закінчився нульовою нічиєю

Матч, який за тиждень пройде у Стамбулі, буде дуже важким
Київське "Динамо" у рамках матчів плей-оф Ліги чемпіонів на стадіоні ім. В.Крока у польському місті Лодзь провело перший матч з командою "Фенербахче".
З цією командою кияни двічі зустрічались у попередніх розіграшах і проходили цей стамбульський редут. Команда має славну історію, засновану у далекому 1907 році, і є багаторазовим чемпіоном Туреччини й неодноразовим володарем кубку. Керівництво клубу рішуче налаштоване на успішний виступ, тому до команди були запрошені нові гравці, змінено тренера, а на посаду головного - був призначений відомий португальський тренер Ж.Жезуш.
 

Футболіст забив феноменальний гол з рекордної відстані 70 метрів на 94-й хвилині гри (ВІДЕО)

Фернандо Гайбор встановив новий рекорд чемпіонату Еквадору
У неділю, 10 липня, відбувся поєдинок чемпіонату Еквадору, в якому "Індепендьєнте дель Вальє" приймав на своєму полі "Кумбая". Гра завершилася перемогою господарів з рахунком 2:0.
Цей поєдинок привернув увагу світової футбольної громадськості завдяки голу еквадорського футболіста Фернандо Гайбора, який забив приголомшливим ударом зі своєї половини поля.
 

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterСьогодні3189
mod_vvisit_counterВчора6538
mod_vvisit_counterЦього тижня20865
mod_vvisit_counterМинулого тижня26314
mod_vvisit_counterЦього місяця120575
mod_vvisit_counterМинулого місяця167016
mod_vvisit_counterЗа весь час24143257