Микола Нагорний про футбольний матч " Динамо" - "Шахтар" 3 жовтня 2021 року
Десятий тур УПЛ закінчився черговим дербі між найсильнішими командами України: "Динамо" приймало своїх  супротивників з Донецька.
До цієї зустрічі команди встигли зіграти між собою матч за суперкубок, в якому гірники впевнено переграли киян. Це було десь несподівано, бо динамівці готувались дати бій, але не вийшло.

Окрім того, хоча решту матчів регулярної першості футболісти "Динамо" і виграли, проте у їхній грі відчувалася втома, що завадило столичному клубові у повний мірі продемонструвати чемпіонську гру. А попереду був матч у Лізі чемпіонів у грі із Мюнхенською "Баварією", яка незабаром влаштувала дуже складний іспит команді, обігравши "Динамо" з рахунком 5:0.

Зрозуміло, що чемпіонат Бундесліги та України порівняти неможливо, проте футболістам треба розуміти, що вдосконалювати свою майстерність треба постійно, і тоді такі  принизливі поразки відійдуть у далеке минуле. УАФ варто зосередитися на питанні створення умов для конкурентного чемпіонату України. Існує вислів: "Сильні клуби - сильна збірна", і це правило розповсюджено в багатьох країнах світу і  впродовж десятиліть доводить свою ефективність.

"Шахтар" зіграв з Міланським "Інтером" і не програв, але й не виграв. Матч закінчився з рахунком 0:0, і гірники записали на свій рахунок залікове очко. Чи є у них перевага? Скоріш за все психологічна, бо вони добре пам'ятають переможний матч за суперкубок з рахунком 3:0.

Букмекерські контори у двобої українських команд надавали невелику перевагу команді "Шахтар". Та лише матч дав  відповідь на всі питання, а він, на думку аналітиків, очікувався напруженим... Гра почалась жваво, команди активно атакували ворота один одного, але захист виявився сильнішим. Не вистачило майстерності динамівським футболістам на завершальній фазі атаки. Рахунок міг відкрити В.Циганков після розіграшу стандарту, коли він вийшов сам на сам з воротарем "Шахтаря" А.П'ятовим і міг принести перемогу "Динамо". Проте він вкотре не зміг перекинути м'яч через голкіпера. Такі помилки свідчать  про те, що В.Циганков не працює над покращенням свого технічного рівня - достатньо було б підрізати круглого над воротарем.

Треба віддати належне донеччанам, які створювали впродовж усього матчу шалений тиск на воротаря "Динамо" Г.Бущана, проте реалізувати  свою  перевагу їм не вдалось.

"Динамо" грало на межі своїх можливостей: відчувалась втома, ще й перед грою з "Шахтарем" у них було на добу менше часу на відновлення та  відпочинок, що й далося взнаки. Було допущено дуже багато помилок .Коли команда постійно грає в обороні, то  втома не забариться .Окрім того, киянам складно було грати проти колонії бразильських легіонерів, які становлять більшість стартового складу гірників.

Зрозуміло, що техніка футболістів з Південної  Америки знаходиться на вищому рівні, ніж у наших команд, а протистояти їм  можна тоді, коли  команда є  фізично добре підготовленою. Представники Донбасу володіли м'ячем на 50% більше, ніж столичні футболісти. Як підрахували журналісти, це була сота зустріч цих команд. Що маємо в підсумку? М.Луческу, зігравши в нічию, зберіг статус-кво: динамівці залишаються на чолі турнірної таблиці, і боротьба за чемпіонський титул продовжується. А "Шахтар" докладатиме зусиль, щоб перемогти і здобути втрачене рік тому звання найкращої команди України!                      
Далі буде...

Микола Нагорний, спортивний оглядач порталу ВН

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити