У неділю Міжнародний олімпійський комітет оголосить про усунення збірної Росії з Ігор у Ріо-де-Жанейро, - Daily Mail
Раніше відповідні рекомендації дало Всесвітнє антидопінгове агентство.
Міжнародний олімпійський комітет (МОК) усуне всю збірну Росії від участі в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро.
Про це пише The Mail on Sunday (недільний додаток Daily Mail) із посиланням на обізнане джерело.

За даними газети, про це рішення буде оголошено в неділю, 24 липня. У цей день пройде екстрене засідання виконкому МОК. На ньому комітет вивчить рішення Спортивного арбітражного суду (CAS), який залишив чинним відсторонення від Олімпіади збірної Росії з легкої атлетики.

19 липня глава МОК Томас Бах заявив, що комітет "без коливань зробить найжорсткіші санкції проти будь-яких залучених осіб та організацій", а можливість відсторонення збірної Росії буде вивчена. Таким чином він прокоментував чергову доповідь Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) про допінг у російському спорті.

Згідно з документом, співробітники сочинської антидопінгової лабораторії підміняли проби російських спортсменів, у тому числі за допомогою співробітників спецслужб, включаючи ФСБ. У WADA прийшли до висновку, що це робилося з відома керівників Мінспорту. Контролював систему заступник міністра економічного розвитку Юрій Нагорних, а глава міністерства Віталій Мутко «не міг не бути в курсі того, що відбувається». Представник антидопінгового агентства Бен Ніколс закликав відсторонити росіян від усіх міжнародних змагань до «зміни культури».

У доповіді також згадувалися радник міністра спорту Наталія Желанова, співробітник Центру спортивної підготовки Росії (ЦСП) Олексій Великодний, заступник директора департаменту науки і освіти Мінспорту Авак Абалян, глава управління медичних і науково-дослідних програм Олімпійського комітету Росії Ірина Родіонова, офіцер ФСБ Євген Блохін і заступник голови Московської антидопінгової лабораторії Юрій Чижов. МОК позбавив акредитації на Ігри всіх посадових осіб, згадуваних в документі.

Усунути збірну Росії від участі в Олімпіаді в повному складі зажадали 14 національних антидопінгових агентств. При цьому вони запропонували створити групу, яка зможе перед Олімпіадою перевірити «чистих» російських спортсменів і допустити їх на Ігри під нейтральним прапором.

Українські блогери відреагували на цю новину: жорстко висміяли росіян у соцмережах, - Ред.

Інф.: rbc.ru

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити