Останні проведені матчі для нашої команди є грою одного тайму, - Микола Нагорний
12 жовтня стадіон "Арена-Львів" приймав футболістів збірних команд України та Боснії і Герцеговини.
Раніше ці команди ніколи не зустрічались: жеребкування не зводило їх.
Стадіон "Арена-Львів" - футбольна Мекка України. Матч виявився неймовірно цікавим і напруженим від першої хвилини до останньої. На жаль, ця гра виявилась грою втрачених надій. Шалена підтримка  Львівської арени, на якій було проведено 20 матчів, 17 з яких закінчились перемогою, а три зустрічі завершились нічиєю, завжди допомагала українській збірній.

Збірна Боснії і Герцеговини виявилась "міцним горішком", бо до її складу входять 24 футболісти, які  грають у різних футбольних клубах Європи, зокрема: Італії, Німеччини ,Англії та інших країн. Лідером цієї команди є Е.Джеко - досвідчений  футболіст, який грав у клубах Німеччини, в команді Вольсбург, з якою і завоював звання чемпіона Бундесліги у сезоні 2008-2009 років, ставши найкращим її бомбардиром. Граючи в Англії за команду Манчестер сіті, став чемпіоном Англії, володарем  Суперкубку Англії у 2013 -2014 рр. Він, як  найкращий бомбардир серії "А" у першості 2016-2017 рр, забив 29 голів за команду "Рома", Рим. Незважаючи на вік (а йому вже виповнилось 35 років), він і в новому клубі є одним з лідерів Міланського "Інтеру". Це  далеко не всі його нагороди...Тому недооцінювати цю команду було б неприпустимою й фатальною помилкою тренерського штабу.  

Зважаючи на виснажливу гру зі збірною Фінляндії на її полі тренерському штабу варто було б проаналізувати фізичний стан гравців, бо останні проведені матчі є грою нашої команди одного тайму. Друга половина гри - це суцільне випробування, яке нагадує гасіння пожежі впродовж сорока п'яти хвилин, а іноді й більше з огляду на зупинки матчу.

Усе починалось добре, і вже на 15 хвилині після передачі В.Циганкова з лівого краю А.Ярмоленко знову, як і в матчі зі збірною Фінляндії, замкнув передачу і відправив м'яч у ворота: знову забив правою ногою. Стадіон вибухнув від чудово розіграної комбінації, яка завершилась блискучим ударом.

Проте, починаючи з 30 хв., запал гри збірної України почав поступово згасати. Ми мали можливість подвоїти результат матчу на свою користь, але виконавча майстерність не дозволила цього зробити. В.Циганков  не зміг забити головою, бо не вистачило сил вистрибнути, щоб спрямувати круглого у ворота О.Тимчику. Невміння переграти  голкіпера гостей - дуже поширена помилка серед  наших гравців, які не можуть подолати "останній" бар'єр і направити м'яч над воротарем. А.М.Шапоренку в запалі боротьби  не вистачило сил влучити по м'ячу. В підсумку  ми втратили  реальні можливості закріпити свій успіх, що й привело  до пропущеного голу у свої ворота.

У футболі є одне неписане правило: не забиваєш ти - забивають тобі, і ще: найкращий захист - це напад. Що далі? У нас ще є примарні надії на перемогу на полі Боснії і Герцеговини, яку треба ще здобути.

Для того, щоб конкурувати з іншими командами, варто донести до гравців, що без підвищення технічної, фізичної і психологічної підготовки нашій збірній важко буде здобувати перемоги. Після матчу гравці збірної України поділились своїми думками про цей  матч, усі вони були засмучені, а Т.Степаненко поскаржився на  якість зеленого газону "Арени-Львів", хоча при проведенні таких матчів представники ФІФА інспектують такі об'єкти і дають згоду на  проведення матчу. Окрім того, з боку гравців Боснії і Герцеговини зауважень не надходило.

Журналісти запитали у О.Петракова про заміни: чому замість  А.Довбика він надав перевагу Д .Сікану, який не проявив себе у грі. Головний тренер визнав, що це було його рішення і воно виявилось помилковим.

Що далі? Будемо сподіватися на краще і докладати всіх зусиль, щоб воно настало!

Микола Нагорний, спортивний оглядач порталу "Воля народу"

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити