МЕНЮ. Січкар говорить, що в закладах «для своїх» знайомляться, вирішуються питання бізнесу, налагоджують корисні контакти. «Я б сказала, що в таких закладах виникла потреба. Багаті люди хочуть організувати вечірку для своїх, але вдома це зробити не можуть, оскільки живуть вже в дуже шикарних особняках і просто бояться заздрісників », - сказала нам Січкар.
Інтер'єр всіх закритих закладів Києва чимось схожий. «Вони виконані в купецькому стилі. Скрізь є дерево, м'які затишні меблі, люстри зі стразами «Сваровські», але ніякого золота або дорогоцінних каменів», - каже Січкар. Ще одна особливість закритих закладів - ніде не потрібно платити за вхід. Навіщо, якщо клієнт за вечір залишить не менше $1,5 тис. «Можу посидіти на $1,5-2 тис. Не замовляю нічого особливого - вино чи віскі, і обов'язково щось з національної кухні. Тільки тут і можу поїсти нормальної їжі, бо дружина схиблена на всяких заморських вишуканостях», - сміється нардеп, постійний гість клубу на Жуковому острові. І правда, в меню VIP-клубів завжди є національні страви і суші. Алкогольна карта невелика: віскі, горілка, елітне шампанське типу «Дом Періньон», пляшкове пиво і обов'язково найкращі вина.
ЗАБАВИ. Розважаються VIP-гості в клубах із розмахом. «Запрошують різні поп-групи, ну і діджеїв всяких», - сказав нам депутат Київради. А ось зарубіжних зірок звуть частіше на приватні вечірки для обраних. «Я організував таких уже більше 100. Знімаємо красиві апартаменти, привозимо артистів, їжа-напої, кличемо лише своїх - і готово! »- Сказав нам шоумен Ігор Посипайко.
Розрядитися, каже Січкар, еліті допомагають і закриті казино або VIP-борделі, які теж працюють за принципом - тільки для своїх. «Бізнесменам же розрядка потрібна, от вони і ходять в такі заклади», - каже Січкар.
Анастасія Браткова, "Сегодня"
Коментарі